PageS :)


F-O-L-L-O-W :)

Friday, December 30, 2011

Detective Conan Contest ;)

Salam......

STICKY POST II :D

:t:Detective Conan Contest :13:

Hoho , korang mesti nak tau kan ? Eh eh , ini ialah contest yang dianjurkan oleh AZWEEN DAN A-BLOG ! sorry lah ! ingatkan korang ingat yang ni ada orang lain yang anjurkan

Ok ok . Baca entri ni elok elok k emoticon20

Bagaimana mahu menyertai Detective Conan Contest(DCC)

1. Letakkan banner ni di entri blog anda :) *sorry la , i know korang asyik asyik merungut sebab kena masukkan banner*
:0m2:
2. Sila jawab soalan berikut .
:l: Siapakah Haibara Ai ? (ni kena berikan nama sebenarnya)

:l: Apakah tajuk Detective Conan Movie 4 ?

:l: Berikan DUA gambar Detective Conan (kalau nak letak gambar Ran boleh , Shinichi boleh , Conan boleh . Senang cerita , semua watak utama(yang selalu muncul) boleh )

Ok , siapa yang BERJAYA menjawab semua soalan diatas , akan menjadi JUARA ! Siapakah yang akan menang ? Saya pun tidak tahu . Yang soalan ketiga itu , gambar paling cantik / ok akan diberi markah bonus . Markah keseluruhannya ; 50 ! Kalau sesiapa dapat markah bonus , akan diberi 10 markah lebih ^^

3 . Tag sebanyak mungkin orang yang anda nak :)
4 . Letakkan entri post anda di komen entri ini ! Tempat lain takkan dilayan :)
:6g2: Nota

Kalau apa apa yang ingin ditanya , sila emel saya di 'talian'

:a2: yanie_shinee@hotmail.com
dengan tajuk (!) PERTANYAAN DCC (!)

pleaselah jangan tulis 'aq,awk' Tulis dengan 'skema' sikit macam saya :128:

So , saya harap , korang masuk ya ! Hadiahnya ? Saya tak kaya . Just award je :) Nanti , saya emelkan award tu ^^ Alala , yalah . Tengok dulu lah hadiahnya apa :) Hadiahnya maybe Poster Detective Conan + Sijil :)

TARIKH TUTUP
Tahun 2011 . Maybe akan diawalkan ^^


:20: Azween :17:

Pandai pun baca :),tapi kalau pandai baca je ,kenalah pandai komen gak -.-

Sunday, January 23, 2011

Saya teringin sangat ~

Salam.....

Pada tahun 2011 ini , saya mempersembahkan 'wishlist' saya ~
:face59:Saya teringin sangat ..............


:i: Jadi RAJA of the blog :29:

:44: Dapat sambut bday tahun nie dengan kawan kawan :96::95:
";})();ButtonMouseDown(this);'>";})();ButtonMouseDown(this);'>
:face51: dapat 5A yang sangat menggodakan tu !! :face50:

:o: ada laptop , handphone and bilik yang tiada sesiapapun akan kacau :30:


:98: dapat jadi Tokoh Nilam , Tokoh Pelajar , Olahragawati ~ Kiranya semua saya nak rembat :face61:


:face38: dapat jadi Penolong Ketua Pengawas :x:

Ya Allah , kau makbulkanlah doa doa ku yang sangatlah saya nak ini ... Amin~~~~:r:



Lol , :face72: Ntah apa apa jelah doa saya nih . So , korang pun aminkan doa saya tu ya ! Insya-Allah , saya doakan korang dapat apa yang korang nak :face45:



:88: Azween :128:
Pandai pun baca :),tapi kalau pandai baca je ,kenalah pandai komen gak -.-

Sunday, January 16, 2011

Taecyeon + Yoona

Salam ....


Omo ~
I like Taecyeon & Yoona ~
Sweet Couple than Khuntoria -____-"

Khuntoria tak sesuai . *sorry lah khuntoria's*
Bukan nak kutuk :P

YoonTaec ~ :D



Pandai pun baca :),tapi kalau pandai baca je ,kenalah pandai komen gak -.-

Friday, January 7, 2011

School DAYS ;)

Salam ....

As I thought , 2011 is now my lucky year :D

Yeah , 2010 was my unlucky year . Anyway , I LOVE 2011 ! Awesome Year, dude ;)

Cerita pasal sekolah , apa yang korang buat ? I got jawatan dalam Persatuan/Kelab, Permainan & Badan Beruniform ..

Persatuan : Persatuan Keusahawanan ( AJK Tahun 6)
Permainan : Permainan Dalaman (Pengerusi)
Badan Beruniform : Pandu Puteri Tunas (Pengerusi)

Muahahaha xD Banyak , en ? Memang aku nak rembat semua :P Alala , yang kawan-kawan ku yang sama sekolah iaitu SKRajaMuda, jangan salah faham pulak .. Kita kan selalu hadir daripada korang :P


Okay okay , jangan marah aku sudaa ,

Petang tadi , Haziq yang sengal lagi sengal , pergi usik orang -___-"

Kita tengah rehat , sambil cerita cerita , dia tetiba duduk belakang kitorang dan bagi salam "Assalamualaikum" .

HAHAHA , saya pergi jerit sebab terkejut . Sumpah gila nampak macam hantu sehh , selamat rambut dia tak panjang :P

Okaylah . Nak pergi uruskan benda lain pula .. Ni masukkan entri saje saje je :P

Sincerely ,

Azween ;)

Pandai pun baca :),tapi kalau pandai baca je ,kenalah pandai komen gak -.-

Thursday, December 30, 2010

Back To School :D

Salam...

Wah wah , semua sedih kena sekolah balik ....
But , I'M HAPPY ~

But , saya sedih jugak :'(

Sebab.... kena belajar rajin rajin .... T___T
BTW , sorry la tak update selalu ... Nak bagi peluang korang masuk Detective Conan Contest

Sesiapa yang belum join tu , JOIN la sekali .... Maybe , hadiahnya poster Detective Conan ... or Sijil :P

Maklumlah ... saya ni kan baru budak nak hadapi UPSR T__T

Oklah , bye ~

Azween ~



Pandai pun baca :),tapi kalau pandai baca je ,kenalah pandai komen gak -.-

Friday, December 17, 2010

100 Truths about me :')

Salam ....

*Not edited yet ;)*

Nak tau ??

Nanti saya ceritakan :) Dapat tag sebenarnya ni . Alahai , malasnya den nak buat :P

Ni , saya paste kan je . Nanti saya edit balik ! Tengok kat atas Nak tau ?? untuk mengetahui sudah diedit atau belum :)

once you've been tagged, you supposed to write a note with 100 truth about you. at the end choose 25 people to be tagged. tagged means : i'm interested in knowing what your 100 truth are.

seram tak ? HAHA xD takpe2 .


1.real name : Dina Fitraizza Minhat
2.nickname : Dina
3.zodiac sign : Cancer
4.male or female : mesti r female
5.elementary school : Sk Putrajaya Presint 9(1)
6.high school : SMK Bandar tasek selatan*2bulan je , SBPI Rawang
7.college :tak masuk lagi
8.hair colour : perang siket
9.tall or short : HAHA xD soalan ni . mesti r short . T_T
10.sweat or jeans : jeans ! xD
11.phone or camera : camera r . aku takde phone pon takpe .
12.health freak : ntah
13.orange or apple : apple r
14.do you have a crush on someone : HAHA xD biar lah rahsia ~
15.eat or drink : makan ! sedap ouh .
16.piercings : nope . baru nak buat
17.pepsi or coke : due2 aku tak suke

Have you ever ?

18.been in an airplain : nope
19.been in relationship : -tet- dirahsiakan
20.been in car accident : tak .
21.been in fist fight : yup. byk kali

First and last :

22.first household chores : basuh pinggan
23.first best friend : ain firzanah ! die baek ouh
24.first award : dpt no dua dlm kelas . mase skola rendah
25.first crush : HOHO xD
26.first word : mama !
27.first section : lalala ~ 28.
28.last person you talked in phone : mama ! tanye abg dh bangun ke ?
29.last person you text : zura ain
30.last person you watched a movie with : geng aku
31.last food you ate : murtabak maggi ! HAHA xD
32.last movie you watched : papadom
34.last song you listen to : travie mccoy - we'll be alright
35.last thing you bought : eyeliner
36.last person you hugged : takde

Favourite :

37.food : pape je
38.drink : fresh oren
39.bottoms : skinny jeans
40.flowers : aku tak suke bunge
41.animal : kucing !
42.colour : black , white, blue , red , silver
43.movie : pape je yg best
44.subject : science !

(put an x in the bracket if yes)

45.celabrate halloween [ ]
46.had your heart broken [ x ]
47.had someone questions my sexual orientation [ ]
48.got pregnant [ ]
49.had an abortion [ ]
50.did something i regret [ x ]
51.broken a promise [ x ]
52.hide a secret [ x ]
53.pretend to be happy [ x ]
54.met someone who changed your life [ x ]
55.pretend to be sick [ x ]
56.left the country [ ]
57.try something you normally wouldn'try and like it [ x ]
58.cried over the silliest thing [ x ]
59.when to the beach with your best friend [ ]
60.got into an argument with your best friend [ x]
61.hated someone [ x]
62.single for a whole year [ x ]

currently :
63. eating : lolipop
64.drinking : mineral
65.listening to :
66.sitting or laying : sitting
67.plan for today : buat homework . tgk cite korea.
68.waiting : DSLR ! HAHA xD.

your future :

69.want kids : mesti r
70.want to get married : HAHA xD nak lah derr
71.career : doctor . Insya-Allah

which is more attractive (choose one) :

72.lips or eyes : eyes
73.shorter or taller : taller
74.romantic or spontaneous : romantic
75.nice stomach or nice arms : nice arms
76.hook-up or relationship : relationship
77.looks or personality : personality

have you ever :

78.lost glasses/contacts : yes . byk kali
79.snuck out of a house : never
80.held a gun/knife for a defense : nope
81.killed somebody : gila ape?
82.broken somebody heart : HOHO xD pernah r
83.been in love : ntah
84.cried when someoned died : yes

do you believe in :

85.yourself : yes
86.miracles : yes
87.love at first sight : yes
88.heaven : yes 100x
89.santa claus : takk !
90.superstition : no
91.kiss on the first date : no !

truthfully :

92.is there one person you want to be with right now ? : yes. .
93.do you know who your real friends are ? : yes
94.do you believe in god ? : semestinya. wajib.

95.post at 100 % truth ? : insyaallah.

Pandai pun baca :),tapi kalau pandai baca je ,kenalah pandai komen gak -.-